Click to go to the Mattel Website
Information Downloads

05.09.2007

Safety Recall Lead "Barbie Accessories" - "Geo-Trax" (PDF, 583KB)

14.08.2007

Safety Recall Magnets "Barbie" (PDF, 82KB)

Safety Recall Lead "Cars" (PDF, 112KB)

Safety Recall Magnets "Polly Pocket - Doggie Day Care" (PDF, 1.05MB)
06.11.2007

Sverige påverkas inte av återkallandet av "Laugh & Learn 2-in-1 Kitchen". Produkten har inte distribuerats till Sverige.

I Sverige är inga produkter ur Laugh & Learn-serien påverkade av återkallandet.

Har du några frågor vãnligen kontakta vår kundtjãnst.

_____________________________________________

25.10.2007

Sverige påverkas inte av det pågående återkallandet av "Go Diego Go" eftersom inga av dessa produkter har sålts i Sverige.

Om du ändå har frågor om återkallandet ber vi dig vänligen att kontakta kundtjänst. Inga andra produkter inom Go Diego Go-produktfamiljen påverkas av återkallandet.

_____________________________________________

05.09.2007

INFORMATION OM ÅTERKALLADE PRODUKTER
Vi tar våra löften på allvar

Som utlovat har vi under de senaste veckorna arbetat intensivt med mycket grundliga tester av leksaker innan de lämnar fabrikerna. Vårt senaste frivilliga återkallande är en del i vårt löfte att försäkra föräldrar om att barnens säkerhet är vår främsta prioritet.
Vi har förstärkt våra testrutiner över hela världen med en obligatorisk säkerhetskontroll i tre steg av färg som används på våra leksaker.

  1. All färg måste testas innan den används på våra leksaker. Utan undantag.

  2. Vi genomför betydligt fler tester och oanmälda inspektioner i varje led av produktionen.

  3. Vi testar varje färdig produktleverans och kontrollerar att den uppfyller alla krav innan den når dig.
Återkom gärna till vår hemsida för att kontinuerligt ta del av uppdaterad information om ytterligare berörda leksaker, hur vi agerar, samt för att hitta svar på dina frågor
_____________________________________________

MER INFORMATION

VI ber er läsa igenom de uppgifter om återkallandet som gäller er och sprida informationen om de leksaker som är berörda i ert land till familj och vänner som kan ha nytta av informationen.

_____________________________________________

Vad vi gör och vad du behöver veta

Varför sker dessa återkallanden?
Trots att Mattel har några av leksaksbranschens mest rigorösa rutiner för att testa kvalitet och säkerhet så kan inget sådant system bli perfekt. Om det sker misstag så rättar vi till dem. Om nya regler införs så följer vi dem.

Vad gör Mattel för att hantera den aktuella situationen?
Vi har omedelbart skärpt rutinerna för vår tillverkning med ett trestegs kontrollsystem . För det första kräver vi att enbart lack från godkända leverantörer används och vi kräver att varje enskild sändning med lack från varje leverantör testas. Om den inte blir godkänd så används den inte. För det andra skärper vi kontrollerna under hela tillverkningsprocessen på plats hos leverantörerna och genomför fler oanmälda stickprovskontroller.

För det tredje testar vi varje sändning av färdiga leksaker för att säkerställa att de uppfyller normerna innan de når kunderna. Vi genomför också möten med leverantörerna för att säkerställa att de förstår våra skärpta rutiner och vårt absoluta krav att de efterföljs till punkt och pricka.

Vad kan jag som förälder göra för mitt barns säkerhet?
Vi vill försäkra oss om att alla föräldrar snabbt blir uppmärksammade på dessa frågor och att de skickar tillbaka återkallade leksaker till oss så snart som möjligt. När det gäller andra leksaker är det viktigt att alltid se på förpackningen och välja produkter som är anpassade till rätt ålder, och att alltid övervaka ditt barns lek. Om du är osäker på något är det vårt råd att kontakta barnläkare eller annan medicinskt kunnig personal.

Kommer det att ske fler återkallanden?
Vi står mitt uppe i en extremt detaljerad och omfattande undersökning. Det faktum att vi lyckades lokalisera problemet till en specifik del av en produkt visar hur noggrann analysen är. Vi hoppas slippa återkalla fler produkter, men om det blir nödvändigt så kommer vi att hantera sådana ärenden skyndsamt och snabbt informera er om situationen.

Kan jag lita på att Mattels leksaker är säkra?
Säkerheten för barnen som leker med våra leksaker är vår främsta prioritet. Mattels grundprincip är att alla medarbetare är ansvariga för våra leksakers kvalitet och säkerhet. Mattel har en organisation med mer än 1 500 personer över hela världen som enbart ägnar sig åt säkerhet, kvalitet och helheten hos våra leksaker. Bland dessa finns mer än 400 högt kvalificerade ingenjörer, tekniker, kontrollanter och chefer som arbetar för upprätthåla företagets säkerhetskrav. Vi strävar ständigt efter att förbättra våra rutiner och har redan vidtagit konkreta åtgärder som ett led i detta arbete, som pågår dygnet runt.
Use of this site signifies your acceptance of Mattel's Website Terms and Conditions and PRIVACY POLICY. © 2010 Mattel, Inc. All Rights Reserved.