Mattel Recall Information Northern Europe
Click to go to the Mattel Website
Information Downloads

05.08.2007

Little People® Play 'n Go Campsite™ Recall (PDF, 70KB)

05.09.2007

Safety Recall Lead "Barbie Accessories" - "Geo-Trax" (PDF, 583KB)

14.08.2007

Safety Recall Magnets "Barbie" (PDF, 82KB)

Safety Recall Lead "Cars" (PDF, 112KB)

Safety Recall Magnets "Polly Pocket - Doggie Day Care" (PDF, 1.25MB)
05.08.2010

Tilbakekalling av Little People® Play 'n Go Campsite™
Fisher-Price I samarbeid med United States Consumer Product Safety Commission trekker frivillig tilbake lekesettet Little People® Play ‘n Go Campsite™. Lekesettet som innholder 6 deler, inkluderer Sonya Lee, telt og tilbehør. Produkt nummeret er trykket på pakningen og det er R6935.

Plastikk figuren Sonya Lee i lekesettet kan gå i stykker ved midjen av dukken, hvilket gir en risiko at små deler fra dukken blir eksponert og kan forårsake kvelning dersom dette puttes i munnen av små barn.

Den Sonya Lee figuren som er rammet av tilbake treknigen kan bøyes I livet, har en grønn genser og et lilla kamera som henger rundt halsen. Det er trykket Sonya lee på undersiden av figuren. _____________________________________________

06.11.2007

Norge er ikke berørt av tilbakekallingen av "Laugh & Learn 2-in-1 Kitchen". Produktet har ikke blitt distribuert i Norge.
Ingen produkter i Laugh & Learn-serien i Norge er berørt av tilbakekallingen.

Vennligst kontakt vår kundeservice hvis du har noen spørsmål.
_____________________________________________

25.10.2007

Norge påvirkes ikke av den pågående tilbakekallingen av ett produkt i Go Diego Go-serien, da ingen produkter i serien har vært solgt i Norge.

Skulle du likevel ha spørsmål om tilbakekallingen, ber vi deg ta kontakt med kundeservice.
_____________________________________________

05.09.2007

FAKTA OM FRIVILLIG TILBAKEKALLING
Vi tar våre løfter alvorlig

Som vi har lovet, har vi i løpet av de siste ukene vært opptatt med omfattende testing av våre leker før de forlater fabrikkene. Da vi nylig gjennomførte tilbakekallinger på eget initiativ, var det en del av vårt pågående løfte om å sikre deres barns trygghet.

Vi har utvidet testingen i hele verden med en obligatorisk trepunkts sikkerhetssjekk av malingen som blir brukt på våre leker.

  1. All maling skal testet før den brukes på våre leker. Uten unntak.


  2. Vi har utvidet testingen og uanmeldte inspeksjoner i alle ledd av produksjonen.


  3. Vi tester at hver produksjonslinje av ferdige leker er i samsvar med regelverket, før de når deg.
Vi oppfordrer deg til å sjekke innom websiden vår, der du kan få omfattende informasjon om lekene involvert, hva vi gjør, og for å få svar på dine spørsmål.

I Mattel er barnas sikkerhet vår høyeste prioritet. Det er vårt løfte.
_____________________________________________

FORSTÅ FAKTA

Vennligst gjennomgå detaljene for ditt land nøye og spre budskapet om de involverte lekene i din omgangskrets og til andre du mener trenger informasjonen.

_____________________________________________

Hva vi gjør og hva du trenger å vite

Hvorfor skjer disse tilbakekallingene?
Vi har noen av de strengeste kvalitets- og sikkerhetskontroller i hele leketøysindustrien, men ingen systemer er perfekte. Hvis feil oppstår, retter vi dem opp. Hvis nye standarder settes, innfører vi dem.

Hva gjør Mattel i denne situasjonen?
Vi implementerte umiddelbart et utvidet trepunkts kontrollsystem. For det første krever vi at all maling som brukes, skal kjøpes inn fra sertifiserte leverandører, og vi tester maling fra samtlige forsendelser hos samtlige leverandører. Hvis malingen ikke godkjennes, brukes den ikke. Dernest har vi strammet inn kontrollene i hele produksjonsprosessen og gjennomfører uannonserte inspeksjoner hos våre leverandører. Vi tester dessuten alle ferdig produserte leker før produktene forlater våre distribusjonskanaler, for å forsikre oss om at de er i overensstemmelse med våre strenge sikkerhetskrav. I tillegg har vi avholdt personlige møter med alle våre leverandører, slik at de forstår våre utvidede rutiner og våre krav til at disse overholdes.

Hva kan jeg, som forelder, gjøre for å forsikre meg om at mitt barn er trygt?
Vi vil at alle foreldre hører om dette raskest mulig og returnerer produktene det gjelder til oss. For øvrig er det viktig å alltid lese på pakken at leken er alderstilpasset ditt barn, samt å sørge for å ha barna under oppsyn mens de leker. Hvis du er usikker på noe i forhold til barnas leker, kan du sjekke med en barnelege eller kvalifisert medisinsk personell.

Vil det bli flere tilbakekallinger?
Vi er midt i en ekstremt detaljert og omfattende granskning. Det faktum at vi klarte å identifisere en spesifikk del av ett produkt som problematisk, sier noe om hvor omhyggelig analysene er. Vi håper at vi slipper å tilbakekalle flere produkter, men hvis vi må, lover vi å handle raskt og informere dere hurtig.

Hvordan kan jeg stole på at Mattels leker er sikre?
Vår prioritet er sikkerheten til barna som leker med våre leker. Mattels filosofi er at hver eneste ansatt har et ansvar for våre produkters kvalitet og sikkerhet. Mattel har en organisasjon bestående av mer enn 1500 mennesker over hele verden, hvis eneste oppgave er å sikre sikkerhet, kvalitet og den overordnet integritet forbundet med våre leker. Organisasjonen inkluderer mer enn 400 høyt kvalifiserte ingeniører, teknikere, kontrollører og ledere som anstrenger seg for å følge selskapets sikkerhetsvisjon, som er ”Kvalitet og verdi verden kan stole på”. Vi jobber hele døgnet for å forbedre våre systemer og har allerede gjennomført tiltak i så henseende.
Use of this site signifies your acceptance of Mattel's Website Terms and Conditions and PRIVACY POLICY. © 2010 Mattel, Inc. All Rights Reserved.