Click to go to the Mattel Website
Informatie Downloads

05.09.2007

Safety Recall Lead "Barbie Accessories" - "Geo-Trax" (PDF, 590KB)

14.08.2007

Safety Recall Magnets "Barbie" (PDF, 82KB)

Safety Recall Lead "Cars" (PDF, 112KB)

Safety Recall Magnets "Polly Pocket - Doggie Day Care" (PDF, 1.28MB)
06.11.2007

De terugroepactie op de "Laugh & Learn 2-in-1 Learning Kitchen" heeft geen betrekking op de Nederlandse markt . Het product is hier nooit verkrijgbaar geweest. Alle andere producten uit de "Laugh & Learn" serie vallen niet onder deze terugroepactie.

Mocht u verdere vragen hebben met betrekking tot deze terugroepactie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze consumentendienst.

_____________________________________________

25.10.2007

De terugroepactie op de Go Diego Go "Animal Rescue Boat" heeft geen betrekking op de Nederlandse markt. De Animal Rescue Boat in Nederland valt onder een andere productiebatch, welke volledig veilig zijn bevonden. Alle andere producten van Go Diego Go vallen niet onder deze terugroepactie.

Mocht u verdere vragen hebben met betrekking tot deze terugroepactie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze consumentendienst.

_____________________________________________

05.09.2007

VRIJWILLIGE TERUGROEPACTIE : DE FEITEN
We nemen onze beloftes serieus

Zoals beloofd, zijn wij de laatste weken erg druk bezig geweest met het steeds opnieuw testen van ons speelgoed alvorens het de fabriek verlaat. Onze recente vrijwillige terugroepactie is een onderdeel van onze belofte dat wij altijd zorg zullen blijven dragen voor de veiligheid van uw kind.

We hebben dit bekrachtigd door wereldwijd een verplichte 3-staps veiligheidstest op het verf dat wordt gebruikt voor ons speelgoed in te voeren.

  1. Zonder uitzonderingen moet al het verf worden getest alvorens het wordt aangebracht op ons speelgoed.


  2. We hebben het aantal testen aanzienlijk opgevoerd, alsmede het aantal onaangekondigde inspecties tijdens alle stadia van de productie.


  3. We testen alle productieprocessen tot aan het eindproduct om er zeker van te zijn dat het voldoet aan onze eisen alvorens het bij u terecht komt.
We moedigen u dan ook aan om regelmatig een kijkje te nemen op onze website, waar u kan zien of er nog meer producten in aanmerking zijn gekomen, wat we op dat moment aan het doen zijn en om antwoorden te vinden op al uw vragen.

Bij Mattel is de veiligheid van uw kinderen onze hoogste prioriteit.
Dat beloven wij u.

_____________________________________________

LEES AANDACHTIG

Ga de gegevens over de terugroepactie van uw land na en deel de informatie over de betreffende producten van uw regio met familie en vrienden voor wie deze informatie nuttig kan zijn.

_____________________________________________

WAT WE DOEN EN WAT U MOET WETEN

Waarom deze terugroepacties?
Terwijl we de meest strikte kwaliteits- en veiligheidsprocedures op vlak van testen hanteren, is geen enkel systeem perfect. Indien fouten worden gemaakt, lossen we deze op. Indien nieuwe standaarden worden vastgelegd, worden deze toegepast.

Wat doet Mattel om deze situatie te verhelpen?
Wat ons productieproces betreft, hebben we onmiddellijk ons driepunten-controlesysteem verscherpt. In de eerste plaats eisen we dat alleen verf wordt gebruikt van erkende leveranciers. Bovendien eisen we dat elke partij verf bij elke leverancier wordt getest. Indien deze niet voldoet, wordt deze gewoon niet gebruikt. Ten tweede hebben we de controles van alle fabrieken van leveranciers versterkt en het aantal onaangekondigde inspecties verhoogd. Ten derde testen we elke productie van afgewerkte speelgoedartikelen om na te gaan of de producten beantwoorden aan de kwaliteitseisen voor ze de klant bereiken. We hebben de leveranciers ontmoet om na te gaan of ze onze strikte procedures begrijpen en zullen ingaan op onze absolute eis om er aan te voldoen.

Wat kan ik als ouder doen om de veiligheid van mijn kind te verzekeren?
Wij willen ervoor zorgen dat elke ouder zo snel mogelijk op de hoogte wordt gebracht van deze potentiële veiligheidsproblemen en ons onmiddelijk de betreffende producten terugbezorgt. Wat andere speelgoedproducten betreft, vragen wij u om steeds goed de verpakking te lezen om u van de leeftijdscategorie te vergewissen. Hou ook uw kind tijdens het spelen altijd in de gaten. Bij enige twijfel, contacteer een kinderarts of vertegenwoordiger van het medisch korps.

Zullen er nog meer terugroepacties komen?
We zijn volop bezig met een heel gedetailleerd en zeer breedlopend onderzoek. Het feit dat we een zeer specifiek onderdeel van een product hebben kunnen identificeren als zijnde problematisch toont aan hoe grondig onze analyses zijn. We hopen dat we geen andere producten moeten terugroepen, maar indien dit wel het geval zou zijn, dat zullen we het meteen aanpakken en u zo snel mogelijk informeren.

Hoe kan ik zeker zijn dat de Mattel producten veilig zijn?
De veiligheid van de kinderen die met ons speelgoed speelt is onze prioriteit. De filosofie van Mattel is dat elke medewerker verantwoordelijk is voor de kwaliteit en de veiligheid van onze producten. Mattel is een organisatie waarvan meer dan 1500 mensen wereldwijd enkel instaan voor de veiligheid, kwaliteit en integriteit van onze producten. Meer dan 400 hoog opgeleide ingenieurs, technici, auditeurs en managers streven ernaar om de bedrijfsvisie op vlak van veiligheid “Kwaliteit en Waarde waarop de wereld kan vertrouwen” waar te maken. Wij werken rond de klok om onze systemen nog te verbeteren en hebben hiervoor al belangrijke acties ondernomen.
Use of this site signifies your acceptance of Mattel's Website Terms and Conditions and PRIVACY POLICY. © 2010 Mattel, Inc. All Rights Reserved.